Hergün kirlenen endüstriyel üretim karşısında bireysel bir girişim olarak en kutsalımız olan ekmekten işe başlayın. Ekmek basitçe Un, maya ve sudan oluşuyorken marketlerde içinde onlarca katkı maddesi olan ekmek bulunuyor. Sağlınıza, çocuklarınıza ve geleceğinize yatırım yapmak istiyorsanız. Öncelikle ekmeğin püf noktası kendi mayanızı yapmalısınız. Ekşi maya bu topraklarda binlerce yıldır yapılan ve anadan anaya aktarılan bir miras iken şimdi kent yaşamının tehdidi altında. Bu gidişe dur değin ve sadece bir kap organik un ve bir su ile kendi ekşi mayanızı yapın. Aşağıdaki linklerde gün gün resimlerle desteklemiş maya ve ekmek yapımına şahit olacaksınız. Şimdiden afiyet olsun!
Gerçek Ekmek Atölyesi/1. Gün
https://www.facebook.com/note.php?note_id=261821677188702
Gerçek Ekmek Atölyesi/2. Gün
https://www.facebook.com/note.php?note_id=210208712349999
Gerçek Ekmek Atölyesi/3.Gün
https://www.facebook.com/note.php?note_id=178154278888776
Gerçek Ekmek Atölyesi/4.Gün
https://www.facebook.com/note.php?note_id=263865170317686
Ekşi Maya Ekmek Atölyesi/5.Gün
https://www.facebook.com/note.php?note_id=264309340273269
Gerçek Ekmek Atölyesi/6.Gün
https://www.facebook.com/note.php?note_id=264740730230130
Ekşi Maya Ekmek Atölyesi/7.Gün
https://www.facebook.com/note.php?note_id=264781920226011
Gerçek Ekmek Atölyesi/8.Gün
https://www.facebook.com/note.php?note_id=265580223479514
Tarif ve ayrıntılar için tıklayınız
http://www.fikirsahibidamaklar.org/bulten/1/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder